Eloltották a tüzet a Mammut bevásárlóközpont tetején

Vágólapra másolva!
Este kilenc órára eloltották a nyolc órakor kiütött tüzet a budapesti Mammut I bevásárlóközpont tetején. Egy harmadik emeleti étterem elszívója gyulladt ki, harminc-negyven méter hosszan égett. Az épületet kiürítették és lezárták. A helyszínen számos tűzoltóautót látott tudósítónk.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt a Mammut I-es bevásárlóközpont teteje, Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője szerint hármas, kiemelt fokozatú volt a tűz, de este kilenc órára eloltották. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, a Mammut I-et kiürítették. A szóvivő szerint egy harmadik emeleti étterem ipari elszívóberendezése gyulladt ki gépházzal együtt, azután mintegy harminc-negyven méter hosszan égett.

A riasztást 19:46-kor kapták a tűzoltók, és pár perc alatt a helyszínre értek, mert a közelben éppen gyakorlatot tartottak - mondta Molnár. A tüzet két vízsugárral eloltották, személyi sérülés nem történt. A tűz nem terjedt tovább az elszívóból, és a tűzoltók Molnár szerint az épületben sem észleltek túl nagy füstöt - mondta el a helyszínen Molnár. Jelenleg tart az épület átvizsgálása, ha mindent rendben találnak, akkor tovább működhet a pláza. Az elszívót viszont teljesen ki kell cserélni, jelentős anyagi kár keletkezett - tette hozzá.

Az [origo] helyszínen tartózkodó tudósítója szerint este fél kilenckor egy vékony füstoszlopot lehetett látni, amely a bevásárlóközpont tetejéről száll fel. Este kilenckor már nem füstölt az épület teteje. Tudósítónk szerint a két Mammut közötti Lövőház utcát lezárták, de a Moszkva tér felé nem korlátozzák a forgalmat, és a 6-os villamosok is járnak. A Lövőház utcában gyalog lehet közlekedni, de sok parkoló kocsi gazdái nem tudnak megmozdulni, mert az utcában levő számos tűzoltóautó teljesen körbevette őket.

Az [origo]-nak két nő a helyszínen azt mondta, a Mammut II-ben voltak moziban, de a kocsijukat az I-es épület mélygarázsában hagyták. Miután azt az épületet kiürítették, eddig a mélygarázsba sem tudtak lemenni, hogy hazamenjenek - mondták.

A mentők a helyszínre vonultak, de sérültekről nem érkezett jelentés - mondta korábban az [origo]-nak az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) sajtóügyeletese.

Forrás: [origo]
A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki - fotó: Klausz Ádám Erik

Az [origo] kérdésére a Mammut információs szolgálatán nem akartak bővebb tájékoztatást adni a helyzetről, csak annyit mondtak, hogy a Mammut I-et kiürítették, de a II-es épületből nem kellett távozniuk a dolgozóknak és a vásárlóknak. A Mammut webkameráján időnként elsuhanó tűzoltókat lehetett látni. Tudósítónk is a mozgólépcsőn járkáló tűzoltókat látott.