A rendőrség elutasította a Jobbik feljelentését a hegyvidéki önkormányzat ügyében

Vágólapra másolva!
A BRFK szerint nem történt bűncselekmény annál a XII. kerületi önkormányzat által végrehajtott telekcserénél, melyet a Jobbik korábban korrupciógyanús ügynek nevezett, és feljelentést tett miatta. A rendőrség elutasította a Jobbik feljelentését.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság keddi határozatában elutasította a Jobbik feljelentését, melyet egy XII. kerületi ingatlan értékesítésének ügyében tett - közölte szerdán honlapján a rendőrség. "Nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése" - áll a rendőrségi közleményben, amely szerint a feljelentés-kiegészítés során beszerzett információk nem támasztották alá a feljelentésben foglaltakat.

A Jobbik alelnöke, Novák Előd április 7-én egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a fideszes Pokorni Zoltán által vezetett fővárosi XII. kerületi önkormányzat több százmilliós vagyonvesztést szenvedett el a hegyvidéki bevásárlóközpont területének 2008-as értékesítése során, amit a Jobbik korrupciógyanúsnak tart. A Jobbik ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.

A Jobbik sajtótájékoztatója után Váczi János, a hegyvidéki önkormányzat kabinetfőnöke sajtóközleményben hazugságnak nevezte a Jobbik állításait, és azt közölte: az önkormányzat rágalmazásért feljelenti a Jobbik sajtótájékoztatóján "alaptalan rágalmakat terjesztő valamennyi képviselőjét".