Szombaton startol az idei strandszezon

Vágólapra másolva!
Szombaton indul a strandszezon Budapesten: elsőként a Palatinus nyit ki, illetve kinyitják a Gellért és a Dagály kinti medencéit is. Június közepére valamennyi fővárosi strand üzemelni fog. A Dagály és a Csillaghegyi strand kivételével egy százassal drágább lesz a belépőjegy, de maradnak a hétfőtől péntekig tartó akciók. Idén először négy hónapra szóló szezonbérletet is lehet váltani.
Vágólapra másolva!

Szombaton nyitnak a budapesti strandok, idén is a Palatinus lesz az első. A strandszezon szokás szerint május 1-jén kezdődik, a Palatinuson kívül a Gellért és a Dagály strandfürdő kinti strandmedencéi is megnyílnak. Május közepén a Csepeli és Római fürdő következik, majd jön a zuglói Paskal, a sort pedig a Pünkösfürdő zárja, amely a tervek szerint a tanév végétől várja a vendégeket. A szezonzárás szokás szerint augusztus végén lesz - mondta az [origo]-nak Rippel Veronika, a Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. kommunikációs vezetője.

A Dagályban és a Csillaghegyi strandon maradnak a tavalyi árak, a többi helyen százforintos emelésre kell számítani - áll a cég közleményében. Mivel az egyes fürdők árai eltérőek, a belépőjegyekről érdemes a honlapon előzetesen tájékozódni. (Tavalyi strandkörképünket itt olvashatja el.)

Kedvezmények

Idén nyáron először szezonbérletet vezetnek be, amely május 1-től négy hónapon át valamennyi strandra érvényes. "Felmértük és nagy látogatói igény volt rá. Jelenleg gyártják" - mondta az [origo]-nak Rippel Veronika. A bérlet nem ruházható át, ha a strandok rossz idő miatt zárva tartanak, a Dagály várja a bérleteseket. A felnőtt bérlet ára 48 ezer, a gyereké 38 ezer forint. A szezon további újdonsága, hogy a budapesti fürdők éves bérletesei ingyen mehetnek a strandokra.

Idén is lesz Strandváró program: hétfőtől péntekig minden nap más strand látogatható féláron. Hétfőn a Dagály, kedden a Paskal, szerdán a Csepeli strand, csütörtökön a Római és pénteken a Csillaghegyi strand olcsóbb. Rippel szerint nagyon népszerű ez a szolgáltatás, a kedvezményes napokon évek óta 3-4-szeresre nő a strandok forgalma.

Zárás előtt három órával idén is lesz délutáni kedvezményes jegy, és a négyszemélyes családi jegytípus is marad, amivel 2 felnőtt és 2 gyerek együtt, összesen 400 forintot spórolhat - áll a közleményben. A strandok május 1-től egységesen 10-19 óra között lesznek nyitva, de június 1-től augusztus 20-ig pénteken, szombaton és vasárnap este 8 óráig várják a vendégeket. A belépés kétéves korig ingyenes, 14 éves korig gyerekjegyet, afölött teljes árú jegyet kell venni.

További újdonság, hogy a strandokon a karszalagos rendszert - a Pünkösfürdő kivételével - úgynevezett proxy belépő órákra cserélik. Ezek chippel ellátott műanyag karórák, az állandó fürdőkben már használják ezeket.

Rippel Veronika elmondta, a tavalyi szezon legnépszerűbb két strandja a Palatinus és a Dagály volt, fej-fej mellett haladtak, bár a Palatinus kicsit jobban szerepelt. Mint mondta, korai lenne bármit is mondani arról, hogy az idei nyár időjárása kedvezni fog-e a strandoknak, mindenesetre bizakodóak, mondta, hozzátéve, hogy "nekünk a béka nagy barátunk".