Mesterházy megfontolná a pártelnöki poszt elvállalását

Vágólapra másolva!
Nagyon komolyan elgondolkodna a pártvezetői poszt elvállalásán Mesterházy Attila, amennyiben felkérnék. A szocialista listavezető arról is beszélt, az MSZP elnöksége az alapszabály miatt nem tudott lemondani vasárnap este.
Vágólapra másolva!

Mesterházy Attila, ha felkérést kap rá, "nagyon komolyan" elgondolkodik azon, hogy elvállalja az MSZP elnöki posztját - erről a szocialista listavezető a TV2 Mokka című műsorában beszélt. Mint mondta, most az a legfontosabb, hogy értékeljék a kialakult helyzetet, az elmúlt húsz, nyolc és négy év eseményeit. Csak őszinte, objektív és alapos elemzés után lehet újjáépíteni az MSZP-t - tette hozzá.

Mesterházy szerint alapszabályi okai vannak, hogy az MSZP elnöksége nem mondott le vasárnap este. Legalább két forgatókönyv van, és az sincs kizárva, hogy a teljes tisztújítás lezajlik az önkormányzati választásokig, hiszen kilencven napot ad rá az alapszabály - mondta. Hozzátette, nem hiszi, hogy bárki bebetonozott ember lenne az MSZP-ben.

Mesterházy elmondta: tartalmilag kell új politikát kialakítani, ami miatt újra vonzóak lesznek a választók számára, ez azonban akár többéves folyamat is lehet. Ezen kívül formailag is változtatni kell az MSZP működésén, és kifelé is láthatóvá kell tenni, hogy a tartalom és a forma is változott. Ezért ő inkább annak örülne, ha minél több új arc tudna megjelenni az MSZP elnökségében - jelezte. A listavezető ugyanakkor kiemelte: az MSZP-nek egységesnek kell maradnia, és ezért mindent meg fog tenni.