Parkolóautomatákat fosztogatott egy férfi Hódmezővásárhelyen

Vágólapra másolva!
Két parkolóautomatát feszegetett fel egy fiatalember Hódmezővásárhelyen, hogy hozzájusson a bennük lévő pénzhez. A férfit a rendőrök lakossági bejelentés alapján fogták el, és azt feltételezik, hogy ő törte fel a városban korábban megrongált automatákat is.
Vágólapra másolva!

Lakossági jelzés alapján értek tetten a hódmezővásárhelyi rendőrök egy 21 éves férfit, aki vasárnapra virradóra két parkolóautomatát tört fel a város központjában - tájékoztatta MTI-t a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A fiatalemberre egy lakó figyelt fel, miközben egy parkolóautomata ajtaját feszegetette az Oldalkosár utcában. Amikor az elkövető távozott, a férfi lement az utcára megnézni, hogy mi történt, majd az odaérkező járőröknek elmondta, mit látott, és részletes személyleírást is adott a tettesről.

A rendőrök a gyanúsított után mentek, elfogták, ruházatának átvizsgálás során pedig megtalálták nála a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközt is. Néhány házzal odébb egy másik megrongált automatát is találtak. A helyszíni szemle során kiderült, hogy a fiatalember nem jutott pénzhez, mivel az egyik berendezésben nem volt érme, a másiknál pedig nem fért hozzá a pénzkazettához. A rongálással azonban így is százezer forintot meghaladó kárt okozott. A rendőrség lopás kísérlete miatt indított eljárást a gyanúsított ellen. A nyomozók feltételezik, hogy a városban korábban megrongált automatákat is ugyanaz a fiatalember törte fel.