Szagra panaszkodó szomszéd buktatott le egy drogtermesztőt

Vágólapra másolva!
Szegeden egy kellemetlen szagra panaszkodó szomszéd bejelentése nyomán leplezett le a rendőrség egy marihuána termesztőt. A szag forrása egy negyedik emeli lakás volt, ahol kender neveltetőt és szárítót alakítottak ki. A lakás bérlője ellen eljárás indult.
Vágólapra másolva!

Lakossági bejelentés alapján jutottak el a rendőrök egy marihuána termesztőhöz Szegeden - közölte szombaton honlapján a rendőrség. Pénteken érkezett a bejelentés a Szegedi Rendőrkapitányság ügyeletére: egy szegedi lakos arra panaszkodott, hogy napok óta erős, kellemetlen szag terjeng a lakóépület folyósáján. A kiérkező járőrök is érezték az erős, émelygős szagot, amely egy negyedik emeleti lakáshoz vezetett - áll a közleményben.

A kétszobás lakás ellenőrzése során kiderült, hogy annak egyik szobájában kender neveltetőt, míg a másikban szárítót alakítottak ki. A házkutatás során 70 tő különböző fejlettségi állapotban lévő növényt, valamint 50 darab frissen ültetett magot találtak a rendőrök. A lakást egy büntetlen előéletű 35 éves szegedi férfi bérelte, ellene kábítószerrel való visszaélés miatt büntetőeljárás indult.