Újságba csomagolt tízezresek miatt vizsgálódtak a Főpolgármesteri Hivatalnál

Vágólapra másolva!
Vizsgálat indult tavaly a Főpolgármesteri Hivatalban annak kiderítésére, miért küldött valaki az egyik köztisztviselőnek két tízezer forintos bankjegyet újságpapírba csomagolva egy postai borítékban. Az ellenőrzés végül arra jutott, hogy a címzettnek hivatali munkája során nem akadt dolga a pénz feladójával.
Vágólapra másolva!

Postai borítékban talált bankjegyek ügyével is foglalkozott tavaly a Főpolgármesteri Hivatal Belső Ellenőrzési Osztálya - derül ki a 2009-es ellenőrzések összefoglalásából, amelyet április 29-i ülésén fog tárgyalni a Fővárosi Közgyűlés.

2009-ben egy hivatali postabontás során, az egyik borítékban két darab tízezer forintos bankjegyet találtak újságpapírba csomagolva a hivatal dolgozói. A küldemény címzettje a Környezetgazdálkodási és Energiaügyi Osztály egyik köztisztviselője volt. A vizsgálat azt akarta kideríteni, milyen célból küldte a feladó a pénzt, és az érintett szervezeti egységek eljárása megfelelt-e a belső szabályoknak.

Az ellenőrzés végül arra jutott, hogy nem volt összefonódás a pénzt kapó köztiszviselő és a feladó között a dolgozó hivatali munkája során. Ugyanakkor a vizsgálat megállapította, hogy a címzett köztisztviselő magánlevelének a hivatalba irányításával megsértett egy fővárosi előírást, amely szerint a dolgozók magánlevelet, magánküldeményt a hivatal címére nem fogadhatnak.

Az ellenőrök javasolták, hogy az ügyosztályvezető figyelmeztesse a dolgozót az előírások betartására, és intézkedtek arról, hogy a köztisztviselő megkapja a 20 ezer forintot, amelyet korábban a házipénztárba tettek megőrzésre.