Hogyan ért szót egy jobbikos és egy LMP-s?

Vágólapra másolva!
"Sokat lehet tanulni a Jobbiktól" - mondta az [origo]-nak Vágó Gábor, az LMP választmányi tagja, aki a párt legfiatalabb képviselője lehet. Vágót és Dúró Dórát, a Jobbik szóvivőjét arra kértük, hogy értékeljék együtt a választások első fordulójának eredményeit. Rasszista-e a Jobbik, ördögbotoznak-e az LMP-sek? Fiatal képviselőjelöltek az Ígéretek földjén.
Vágólapra másolva!

Cikkünk megjelenése után az LMP az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz

A Holokauszt a magyar történelem része

Páros videó-interjú jelent meg április 23-án az origo.hu portálon két leendő parlamenti képviselővel, a jobbikos Dúró Dórával és az LMP-s Vágó Gáborral. A beszélgetés során Dúró Dóra kijelentette, hogy szerinte a Holokauszt nem elsősorban a magyarságot, hanem a zsidóságot érintette. A megszerkesztett interjúból nem derül ki világosan Vágó Gábor elhatárolódása, amely azt a látszatot kelti, hogy az LMP ezt a kijelentést és a mögötte meghúzódó szemléletet párbeszédképesnek találja. Ezért elengedhetetlennek tartjuk, hogy világossá tegyük álláspontunkat:

Dúró Dóra kijelentése kétségbe vonja meggyilkolt honfitársaink, a túlélők és leszármazottaik magyarságát és ez frontális támadás a magyar politikai közösség egésze ellen. Nem tartjuk párbeszédképesnek az olyan nézeteket, amelyek bármilyen módon elvitatják magyar emberek magyarsághoz tartozását, polgártársaink morális egyenjogúságát. Az LMP - Alapító Nyilatkozatából kiindulva - a lehető leghatározottabban fel kíván lépni a polgárok egyenjogúságának tagadása, a gyűlölet, a történeti-szimbolikus konfliktusok szítása ellenében, melyek éppen a Jobbik politikájának képezik alapját.

Az LMP választmánya ennek az álláspontnak a következetes képviseletét várja el valamennyi, a párt képviseletében megszólaló személytől.