Az LMP logóját utánzó szórólapokkal riogatják az MSZP-s szavazókat Zuglóban

Vágólapra másolva!
Az LMP nevében és logójával olyan szórólapokat terjesztenek Zuglóban, amely a szocialista szavazókat is felelőssé teszi az elmúlt nyolc évért. Ez az egyik körzet, ahol az MSZP visszaléptette jelöltjét, így a második fordulóban a fideszes és az LMP-s jelölt között dől el a mandátum sorsa. Az LMP az OVB-hez fordul.
Vágólapra másolva!

"Minden MSZP-szavazó felelős az elmúlt nyolc évért" - ez olvasható az LMP logója mellett azon a matricán, amelyet több zuglói kapura, postaládára ráragaszottak csütörtökön. A matrica mellett LMP-logós szórólapokat is terjesztettek a kerületben, ezen az LMP nevében azt írják a zuglóiaknak, hogy "az LMP-nek nincs szüksége sem Zuglóban, sem országosan a szocialisták könyörszavazataira!". Ezen is szerepel, hogy az elmúlt nyolc évért nemcsak az MSZP, hanem szavazóik is felelősek, ezért "az ilyen emberekkel - a szocialisták szavazótáborával - semmiféle sorsközösséget nem kívánunk vállalni". A szórólap szerint az LMP a maga útját járja, és "a maga erejéből kívánja bebizonyítani, hogy lehet más a politika - a baloldalon is".

A zuglói választókerület az egyike annak a négy budapesti körzetnek, ahol az MSZP visszaléptette jelöltjét a második forduló előtt. A zuglói 21. választókerületben az első fordulót a fideszes Papcsák Ferenc nyerte meg a szavaztok 46,49 százalékával, a szocialista Bárándy Gergely 28, az LMP-s Várnai László 15,98 százalékot szerzett. A visszalépés miatt a második fordulóban Papcsák és Várnai között dől el a mandátum sorsa a második fordulóban.

Az LMP helyi jelöltje, Várnai László azt mondja, az LMP-nek nincs köze ezekhez a szórólapokhoz, amelyek "iszonyatosan jól ki vannak találva", könnyen megtévesztik a helyi szavazókat. Mivel ő korábban minden szórólapon megadta a telefonszámát, most sorban hívják a matricázás és az üzenet miatt dühös emberek. Az LMP az Országos Választási Bizottságnál panaszt tesz névjegybitorlás miatt.

"Ha ilyen eszközöket használnánk, nem derülne ki, hogy ki a jobb jelölt" - mondta a Fidesz zuglói szervezetének alelnöke az [origo]-nak. Barabás Ferenc szerint nem ők terjesztették a szórólapokat, szerinte "valami lelkes amatőr" lehetett. "Mindig vannak olyanok, akik azt hiszik, ezzel segítenek nekünk" - mondta. Barabás szerint a másik zuglói körzetben a fideszes jelöltet lejárató szórólapokat is terjesztenek.