A külvárosba űzné a pultozó zöldségárusokat a főpolgármester-helyettes

Vágólapra másolva!
A főváros külső kerületeibe szorítaná ki a nyílt pulton áruló zöldségeseket Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésére benyújtott előterjesztésével. Ikvai-Szabó szerint a városképet alapvetően befolyásolja a zöldség- és gyümölcspultok megjelenése.
Vágólapra másolva!

A közterület-használatra vonatkozó rendeletek módosításáról nyújtott be előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésére Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes. Az egyik javaslat arra vonatkozik, hogy ne lehessen többé közterület-használati hozzájárulást adni zöldség és gyümölcs nyílt pulton árusításához a főváros belső területein.

A javaslatát Ikvai-Szabó azzal indokolta, hogy "a gyümölcs- és zöldségárusítás közterületen folytatható tevékenység, azonban az árusító pultok megjelenése a városképet alapvetően befolyásolja".

Az előterjesztés megtiltaná az árusítást a a Margit körút, Germanus Gyula park, Árpádfejedelem útja, Lajos utca, Pacsiratmező utca, Árpád híd, Róbert Károly körút, Hungária körút, Könyves Kálmán körút, Lágymányosi híd, Neumann János utca, Budafoki út, Október 23-a utca, Bocskai út, Karolina út, Villányi út, Budaörsi út, Alkotás utca, Krisztina körút és Moszkva tér határolta belső területeken, magukon a határoló területeken, továbbá a a Kerepesi út és a Fehér út Őrs vezér téri csomópontjában, valamint a Hajógyári szigeten. Csupán Budapest külső kerületeiben lehetne továbbra is nyílt pultról zöldséget és gyümölcsöt árulni az előterjesztés szerint.

A Vállalkozási és Vagyonkezelési Ügyosztály által előkészített javaslat elfogadásához minősített szavazattöbbség kell.