Vágólapra másolva!
Június 1-ig hosszabbította meg a kormány Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök védelmét. Novák Előd, a Jobbik alelnöke szerdán azt mondta, hogy Gyurcsány magánhadseregként használja fel a Köztársasági Őrezredet Szemlőhegy utcai villájának védelmében.
Vágólapra másolva!

A kormány szerdán június 1-ig meghosszabbította Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök személyes védelmét. A kormány szerdai döntését - a törvényi előírásoknak megfelelően - a rendészetért felelős miniszter kezdeményezte.

Az MTI azt követően kereste meg az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumot, hogy Novák Előd, a Jobbik alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az idén áprilisban egy éve lemondott Gyurcsány Ferenc "magánhadseregként" használja fel a Köztársasági Őrezredet Szemlőhegy utcai villájának védelme érdekében, miközben ezt már semmilyen jogszabály sem teszi szükségessé.

A minisztérium korábban az [origo]-val azt közölte, hogy a Köztársasági Őrezred szakmai szempontok alapján további veszélyeztetettséget jelzett és javasolta az ideiglenes védelem elrendelését április 14-e után is. Ekkor volt az első évfordulója annak, hogy megszűnt Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki megbízatása. A védett személyek védelméről szóló kormányrendelet alapján eddig a napig járt volna neki védelem a Köztársasági Őrezredtől, de a rendészeti miniszter elrendelte, hogy Gyurcsány ideiglenes védelmet kapjon aktív közéleti tevékenysége és az ebből fakadó veszélyeztetettség miatt.