Hűtlen kezelés miatt feljelentést tett egy angyalföldi fideszes képviselő

Vágólapra másolva!
Egy ingatlaneladási ügy miatt hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést az ügyészségen az angyalföldi önkormányzat egyik Fidesz-KDNP-s képviselője. A politikus szerint a kerület szocialista polgármestere és alpolgármesterei a képviselő-testület megkerülésével adtak el 2008-ban egy telket a Hídépítő Zrt.-nek. A polgármesteri hivatal szerint kitalációról van szó, amit leghatározottabban visszautasítanak.
Vágólapra másolva!

Harrach Tamás, a budapesti XIII. kerületi önkormányzat Fidesz-KDNP-s képviselője csütörtökön közölte: szerdán hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett az illetékes ügyészségen az önkormányzat és a Hídépítő Zrt. közötti, 2008. május 26-án létrejött ingatlan-adásvételi szerződés ügyében.

Harrach közleménye szerint egy angyalföldi internetes oldalon megjelent, "Újabb telekpanama a XIII. kerületben" című cikk nyomán tette meg a feljelentését, mellékelt szerződésekkel alátámasztva. A cikk szerint Tóth József, a XIII. kerület szocialista polgármestere és alpolgármesterei a képviselő-testület megkerülésével adtak el egy önkormányzati telket.

"A polgármester és az alpolgármesterek eljárása számomra elfogadhatatlan, nem csak erkölcstelennek, de törvénytelennek is tartom a közvagyon ilyen módszerekkel történő kiárusítását" - áll Harrach csütörtöki közleményében. A képviselő a feljelentést ismeretlen tettes ellen tette meg.

"Az újabb hűtlen kezelési kitalációt a leghatározottabban visszautasítjuk, provokációnak, a választási kampány részének tekintjük. Alább közöljük a Polgármesteri Hivatal Jogi osztályának cáfolatát" - állt a XIII. kerület polgármesteri hivatalának levelében. Mint Gellért Lajos sajtóreferens írta, "a cikkben felhozottak nem felelnek meg a valóságnak, azok hamis állítások, amelyeket tények támasztanak alá".

A levélben az áll, hogy a Turbina utca egyenes vonalvezetésének kialakítása érdekében vált szükségessé a 156 m2 nagyságú közterületnek a Hídépítő Zrt. tulajdonában lévő ingatlanhoz csatolása. "Az ilyen eljárás a telekalakítások során mindennapos. A magánterületbe beékelődő közterületi rész kiigazításáról a döntést a Képviselő-testület hozta meg. Az ezzel kapcsolatos összes jogügylet jogszerű volt" - áll a közleményben.