Gyurcsány: Naponta számon fogjuk kérni a Fidesz választási ígéretét

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő szerint a Fidesznek a GDP két százalékának megfelelő mértékű adócsökkentést kellene végrehajtania ahhoz, hogy be tudja tartani választási ígéretét. A Kőbányán tartott lakossági fórumon azt mondta, minden nap számon fogják kérni a Fidesz nagy arányú adócsökkentésre vonatkozó ígéretét.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesz akkor tartaná be a választási ígéretét, ha szeptembertől - a Bajnai kormányénál nagyobb - a GDP két százalékának megfelelő mértékű adócsökkentést hajtana végre úgy, hogy közben ne növekedjen a hiány és ne legyenek megszorítások - mondta a Kőbányai Szabadidő központban tartott szocialista kampányrendezvényen.

A korábbi kormányfő a lakossági fórumon néhány száz ember előtt azt mondta: azt üzeni a Fidesznek, hogy "nem felejt a magyar", demokratikus, de kemény ellenzék lesznek, és kormányzásuk minden napján számon fogják kérni az azonnali és nagy arányú adócsökkentésre vonatkozó ígéretet.

Gyurcsány azt is elmondta, hogy Magyarország nagy ügyeit közösen kell eldönteni, nem erőből, hanem nyitott hazafias bölcsességtől vezérelve. Szerinte a Fidesz nem kért felhatalmazást az alkotmány módosítására, "el a kezekkel az alkotmánytól!" - üzenete a Fidesznek. A volt kormányfő a Fideszről azt is mondta, hogy ha az elmúlt években nem mertek egyetlen értelmes mondatot sem mondani a terveikről, akkor most ne legyenek pimaszul bátrak.

Gyurcsány szerint ha az MSZP-t sikeresebbé akarják tenni, akkor ahhoz a forrásokat az egymilliós baloldali közösségből kell meríteni. Szerinte egyszeri szimbolikus lépésekkel nem lehet eredményt elérni. A szocialistáknak el kell dönteniük, hogy kik ők és mit akarnak csinálni. Ha ebben megegyezés születik, ehhez kell vezetőket találni - tette hozzá. Gyurcsány Ferenc szerint nem lehet egyszerre küzdeni az ellenzékkel és a saját frakcióval. A volt kormányfő szerint lesz ideje és tere a kemény politikai vitának, de egymást csak korrekt küzdelemben lehet legyőzni. Aki a párton belül nem akar teret adni a korrekt, demokratikus vitának, az nem segíti a pártot - tette hozzá a politikus.