Rabszolgák tartásával gyanúsítanak egy kaposvári családot

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vette a rendőrség egy kaposvári család három tagját, akiket azzal gyanúsítanak, hogy rabszolgaként tartottak több férfit éveken át. A rendőrség szerint előfordult, hogy ostorral verték a napi 16 órán át dolgozó embereket.
Vágólapra másolva!

Rabszolgaként bánt több, 40 és 60 év közötti férfival egy kaposvári család - közölte keddi sajtótájékoztatóján Kemény Gábor kaposvári rendőrkapitány. A gyanú szerint 3-4 éve fogva tartották, ostorral verték, éheztették és dolgoztatták őket. A rendőrség csaknem egy évig nyomozott az ügyben, és kedd hajnalban kommandósokkal fogták el a három gyanúsítottat - mondta a rendőrkapitány.

A kommandós csapat egy középkorú férfit, az apját és a feleségét vette őrizetbe. A gyanú szerint hirdetésekkel munkát ajánlottak rossz körülmények között élő embereknek, majd amikor azok odamentek, bezárták őket. Építkezéseken kellett dolgozniuk, ha ellenkeztek, megverték őket. A rendőrség szerint a bántalmazások rendszeresek voltak.

Előfordult, hogy ostorral verték őket, mert nem végezték megfelelően a munkát, vagy 16 óra helyett csak 14 és fél órát dolgoztak - közölte a rendőrkapitány, aki szerint hét-nyolc áldozattal bántak 3-4 éven át rabszolgaként, akiket egy áram és víz nélküli garázsban helyeztek el, többször éhezették is őket.

Elszökni nem tudtak, mert folyamatosan figyelték őket. Kiszabadításuk után a rendőrök segítettek elbújni nekik a rokonok elől. Már egy másik megyében élnek - közölte a rendőrség, amely kezdeményezte a két férfi és a nő előzetes letartóztatását. Tettükért akár öt év börtönt is kaphatnak.

Nem egyedi esetről van szó, korábban is indult már eljárás rabszolgaként tartott emberek miatt. Egy korábbi esetről szóló riportunkat itt találja.