Nyolcan sérültek meg villamos és kukásautó ütközésében Budapesten

Vágólapra másolva!
Villamos és kukásautó ütközött a fővárosi Róbert Károly körúton kedd reggel, a balesetben nyolcan sérültek meg. A kukásautó felborult az ütközéstől, a villamos pedig kisiklott, vezetőjét a tűzoltók vágták ki. A baleset helyszínére tartó daruskocsi is karambolozott. Negyed 9-re állt helyre a forgalom a környéken.
Vágólapra másolva!

Összeütközött egy villamos és egy szemétszállító autó kedd reggel Budapesten, a Róbert Károly körút és a Gidófalvy Lajos utca kereszteződésében. Az 1-es villamos vezetője beszorult a roncsba, de már sikerült kimenteni.

Az Országos Mentőszolgálat ügyeletén azt mondták, a balesetnek nyolc sérültje van, mindannyiukat kórházba vitték. Úgy tudni, a villamost vezető nőn kívül a kukásautóban sérült meg két férfi súlyosan, a villamos utasai közül öten könnyebben sérültek.

A forgalmat időlegesen lezárták a kereszteződésben. Az ütközéstől a három kocsiból álló villamos első része leugrott a sínről, a kukásautó pedig felborult. A járművek mindkét pályát elfoglalták. Az Árpád híd felé tartó sávokban torlódás alakult ki a Róbert Károly körúton.

Forrás: Kis-Guczi Péter/Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A BKV fődiszpécsere elmondta: a baleset miatt az utasokat villamospótló buszokkal szállították, a menetrend negyed 9-kor állt helyre, miután a sínekről leugrott és összetört villamost is elvontatták a helyszínről.

A baleset helyszínére igyekvő egyik tűzoltódaru is karambolozott. Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy a baleset helyszínére igyekvő tűzoltódaru balesetében nem sérült meg senki. A tűzoltóság másik daruja a helyszínen segítette a mentést.