Szamárság Orbán szerint a helyetteseiről szóló hír

Vágólapra másolva!
Szamárságnak nevezte a helyetteseivel kapcsolatos találgatásokat Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kedden az [origo]-nak. Munkatársunk a képviselői irodaház hetedik emeletén csípte el a pártelnököt.
Vágólapra másolva!

Szamárságnak nevezte Orbán Viktor a Fidesz elnöke az [origo]-nak azokat a híreket, amelyek lehetséges kormányfő-helyetteseiről szólnak. Kedden a képviselői irodaházban testőrével és Szíjjártó Péter Fidesz-szóvivővel a lifthez igyekvő Orbántól azt kérdezte az [origo] munkatársa, hogy igazak-e a helyetteseiről a sajtóban megjelent értesülések.

Hétfőn az MTI arról írt, hogy Varga Mihály, a Fidesz alelnöke mellett kormányfő-helyettes lehet Semjén Zsolt, a KDNP elnöke is, délután pedig az RTL Klub azt közölte, hogy a helyettesek között lehet Navracsics Tibor, a Fidesz-frakció jelenlegi vezetője is.

"Szamárság, előbb választások lesznek és utána döntünk a pozíciókról" - mondta az [origo]-nak Orbán, mielőtt beszállt volna a liftbe az irodaház hetedik emeleti folyosóján. Orbán szemmel láthatóan szívesen nyilatkozott, valószínűleg további kérdésekre is válaszolt volna, ha a szóvivő nem szól rá, hogy ideje indulnia.

Az RTL Klub Híradója pedig hétfőn arról számolt be, hogy információik szerint a választások második fordulója után új elnöke lehet a Fidesznek, ugyanis Orbán Viktor lemond. A miniszterelnöki feladatokra koncentráló Orbán helyett - a csatorna szerint - Pokorni Zoltán vagy Kövér László lehet a párt elnöke. Havasi Bertalan, a párt sajtófőnöke azt MTI-nek kedden azt mondta: ez a téma semmilyen formában nem vetődött fel a Fideszben.