Pórázütéstől gurult be állítása szerint a bőnyi állatmenhely vezetőjének gyilkosa

Vágólapra másolva!
Beismerte tettét a bíróságon az a 31 éves férfi, aki 2008 őszén meggyilkolta a bőnyi állatmenhely tulajdonosát, Eva Rhodest. Az egykor ismert osztrák modellnek a férfi alkalmi munkásként dolgozott, de összevesztek, ezért egy baltával fejbevágta a 65 éves nőt, majd elégette a holttestet.
Vágólapra másolva!

Kedden kezdődött a bőnyi állatmenhely tulajdonosának, a 65 éves egykori modellnek, Eva Rhodesnek a meggyilkolása miatt indult per a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon. A gyilkossággal egy 31 éves ózdi férfit vádolnak, aki korábban alkalmi munkásként dolgozott a menhelyen. Az első tárgyaláson a férfi beismerte a bűnösségét, és azt mondta, megbánta tettét, amely miatt emberöléssel és kifosztással vádolják.

A 65 éves korában meggyilkolt Eva Rhodes korábban ismert bécsi modell volt, tizenkét éven át a Győr melletti Bőnyön üzemeltetett állatmenhelyet, 2008 szeptemberében azonban eltűnt. Sokáig közigazgatási eljárás keretében vizsgálták az eltűnését, mert többször terepszemle után sem találtak bűncselekményre utaló nyomot, de később kiderült, hogy a nő gyilkosság áldozata lett.

A gyilkosság hátterében egy elszámolási vita állt, a férfi ugyanis távozni akart a menhelyről és már napok óta kérte bérét, de az asszony nem fizette ki. A gyilkosság estéjén a férfi és az asszony összevesztek, Eva Rhodes egy kutyapórázzal megütötte. A vádirat szerint a férfi ekkor ököllel arcul csapta az asszonyt, majd egy balta nyelével fejbevágta. A holttestet elégette, a maradványokat pedig elrejtette a menhellyel szembeni telken. Ezután pár ezer forinttal és Rhodes laptopjával távozott a helyszínről. 2009 áprilisában fogták el.

A férfi a tárgyaláson azt mondta, még csak pár napja dolgozott a menhelyen, de megromlott a főnökével való viszonya. Kifogásolta, hogy a menhelyen élő macskákkal együtt, egy matracon kell aludnia, miközben szerinte Rhodes állandóan szidta őt és a munkáját. Fel akart mondani, de szerinte az asszony halogatta járandósága kifizetését. Végül akkor gyilkolta meg, amikor a nő a vitában azt állította, nem érdemel pénzt a munkájáért, majd ráütött egy pórázzal.

Az ügyben még négy tárgyalási napot tűztek ki, ítéletet várhatóan a hónap végén hirdetnek.