Vágólapra másolva!
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt abban az ügyben, amelyben több embert azzal gyanúsítanak, hogy több mint négymilliárd forint értékben egészségügyi jellegű szabadalmakat loptak egy magyar cégtől - írja a Népszava. A gyanúsítottak a lopott technológiát Moszkvában akarták eladni.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség abban a kémkedési ügyben, amelyben több embert azzal gyanúsítanak, hogy több mint négymilliárd forint értékben egészségügyi jellegű szabadalmakat loptak - írja a Népszava.

A károsult cég, a Diagon két volt vezetője és a konkurens Diachem ügyvezetője is vádlott az ügyben. A nyomozók zárolták a cég számláit és a vádlottak vagyonát - írta a lap.

Az ügy lényege, hogy az egészségügyi jellegű szabadalmakat, technológiákat lopott egy magyar cégtől annak két felső vezetője. A hatalmas mennyiségű védett adatot Moszkvában kívánták átadni az orosz megrendelőnek, de a Ferihegyi repülőtéren 2008 májusában sikerült őrizetbe venni a gyanúsítottakat.

A vállalat műszaki igazgatója, T. L. és minőségbiztosítási vezetője, H. S. ellen emeltek vádat, de mellettük vádlott lett P. Zs., a Diachem ügyvezetője is. A kémkedés megrendelője a gyanú szerint ugyanis az érintett cég konkurense, a Diachem Kft.