Az RTL szerint nem folytatja pártelnökként Orbán

Vágólapra másolva!
Pokorni Zoltán és Kövér László lehet a Fidesz új elnöke a választások második fordulója után az RTL Klub Híradója szerint. A csatorna egy birtokába került "lehetséges listára" hivatkozik, a Fidesz vezetése nem erősítette meg a hírt. Orbán előző miniszterelnöksége alatt is előfordult hasonló helyzet.
Vágólapra másolva!

Az RTL Klub Híradójának információi szerint a választások második fordulója után új elnöke lehet a Fidesznek, ugyanis Orbán Viktor lemond. A csatorna szerint a pártelnöki posztra Pokorni Zoltán és Kövér László esélyes.

Az RTL Klub birtokába került "lehetséges lista" szerint Varga Mihály Fidesz-alelnök és Semjén Zsolt KDNP-frakcióvezető mellett miniszterelnök-helyettes lehet Navracsics Tibor, a Fidesz jelenlegi frakcióvezetője is. A Fidesz leendő frakcióvezetőjeként Lázár Jánost, Hódmezővásárhely polgármesterét nevezték meg.

"Mindezt azonban egyelőre nem erősíti meg a Fidesz vezetése. Orbán Viktor az első forduló után azt mondta, korai még kormányról beszélni" - hangzott el az RTL Klub hétfő esti híradójában.

Hasonló eset előfordult Orbán előző miniszterelnöksége alatt is: 2000-től 2001-ig nem Orbán, hanem Kövér volt a pártelnök, 2001-2002 között pedig Pokorni Zoltán vezette a pártot. Akkoriban azért került sor a váltásra, mert több kritika érte Orbán Viktort, hogy egyszerre viszi a párt -és a miniszterelnöki tisztséget is.