Orgazdasággal gyanúsítanak egy fideszes önkormányzati képviselőt

Vágólapra másolva!
Eljárás indult orgazdaság gyanúja miatt egy gyöngyösi fideszes önkormányzati képviselő ellen. A rendőrség a képviselő lakásán találta meg egy korábbi rablás zsákmányát - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Orgazdaság gyanúja miatt indult eljárás L. Zsolt fideszes gyöngyösi önkormányzati képviselő ellen - írja a Népszabadság. A lap szerint a férfi lakásán betörésből származó, nagy értékű szerszámgépeket, horgászfelszereléseket találtak.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szerint egy gyöngyösi ház pincéjébe törtek be az országgyűlési választások első fordulóján, április 11-én éjjel, és egymillió forint értékben szerszámgépeket loptak el. A nyomozás során előállították F. Zoltánt, aki kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését, megnevezte társát, B. Lászlót, valamint további két betöréses lopást is beismert.

A kihallgatás után, a rendőrség házkutatást tartott L. Zsolt gyöngyösi lakásán, ahol megtalálták a szerszámgépeket és horgászfelszereléseket. F. Zoltán és B. László ellen lopás, míg L. Zsolt ellen orgazdaság gyanúja miatt indult büntetőeljárás. B. Lászlót őrizetbe vették, két társa szabadlábon védekezhet.

L. Zsolt, fideszes önkormányzati képviselőként az Együtt Gyöngyösért Roma-Magyar Egyesület elnöke is - írja a Népszabadság.