Megtagadott ostya miatt panaszkodik egy MSZP-s

Vágólapra másolva!
A budapesti 23-as választókerület szocialista képviselőjelöltjét nem engedte áldozni a káplán a lakóhelyéhez legközelebb eső templomban - írta közleményben vasárnap az MSZP. A jelölt állítása szerint nem kapott ostyát a káplántól. A káplán annyit mondott: az ügyben az érsekség fog nyilatkozni.
Vágólapra másolva!

Hetyei Lászlót, Budapest 23-as választókerületének szocialista jelöltjét nem engedték áldozni a XV. kerületi Boldog Salkaházi Sára templomban - áll az MSZP Országos Központjának vasárnapi közleményében. A közlemény szerint Hetyei a lakóhelyéhez legközelebbi templomban korábban áldozhatott, azonban alig egy hónapja a káplán telefonon közölte vele: személye nem kívánatos az Isten házában, vasárnap pedig nem adott neki ostyát.

"Szomorú, hogy a politikai megosztás a templomokba is beférkőzött, és akiknek pont az egyenlőségről kellene tanítaniuk, pártállástól teszik függővé az áldást. Reméljük, a jövőben ilyen nem fordul elő sem kampányidőszakban, sem azon túl, és a vallásos embereket a politikai hovatartozástól függetlenül szívesen látják az egyházak" - olvasható az MSZP-közleményben.

A káplán, Repcsik Gyula vasárnap csak annyit közölt: az ügyben az érsekség, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye fog tájékoztatást adni.

A választások első fordulójában Hetyei a szavazatok 37,52 százalékát szerezte meg, míg fideszes ellenfelére, László Tamásra a szavazók 48,16 százaléka adta a voksát.