Tizenhét határsértőt fogtak el Csongrád megyében

Vágólapra másolva!
Szomáliai és palesztin határsértőket fogtak el a határrendészek Csongrád megyében. Több különböző helyszínen összesen 17 olyan embert kerítettek elő szombat estétől vasárnap reggelig, akik illegálisan léptek Magyarországra.
Vágólapra másolva!

Szombat estétől vasárnap reggelig összesen tizenhét határsértőt fogtak el a határrendészek Röszke környékén és Szegeden - közölte vasárnap a Csongrád megyei rendőrség. Három szomáliai férfire szombaton este nyolc óra előtt nem sokkal találtak rá Röszke külterületén, a vasúti sínek mentén. Valamennyien okmány nélkül, illegálisan léptek Magyarország területére. Vasárnap kora reggel Röszke közelében, a Széksósi úton bukkantak a határrendészek 2 palesztin férfire, akik ugyancsak illegálisan lépték át az országhatárt.

Nem sokkal később, fél hét után néhány perccel egy szolgálatba tartó határrendész figyelt fel három gyanús férfire a Mars téri autóbusz-pályaudvaron Szegeden. Szolgálatba helyezte magát, és igazoltatta őket - olvasható a rendőrségi közleményben. Kiderült, hogy valóban nincs velük minden rendben, ugyanis jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták. A három férfi elmondta, hogy van egy negyedik társuk is, aki szintén a Mars téren tartózkodik. Ekkor a határrendész telefonon jelezte ezt kollégáinak, és a helyszínre érkező járőr meg is találta a negyedik, szintén illegálisan Magyarországon tartózkodó palesztin férfit is.

Vasárnap reggel 9 óra előtt nem sokkal újabb határsértők kerültek elő Röszke külterületén, lakossági bejelentés után. A járőrök a polgárőrök közreműködésével meg is találták őket: összesen 8 főt, akik közül hatan palesztinaiak, ketten pedig szomáliaiak. Valamennyiükkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.