Szabadlábra került a rendőrautót zúzó markolós

Vágólapra másolva!
A Vas Megyei Bíróság a napokban megszüntette az előzetes letartóztatását annak az 51 éves férfinak, aki markológépével még februárban felborított és kilapított egy rendőrautót Sárváron.
Vágólapra másolva!

Megszüntette az előzetes letartóztatását egy sárvári férfinek a Vas Megyei Bíróság. A férfi ámokfutásba kezdett, miután 2010. február 21-én, hogy a rendőrök igazoltatni akarták, mert rendszám nélkül közlekedett a városban a munkagéppel.

A sofőr többszöri jelzés ellenére sem állt meg, úgyhogy a belvárosban keresztbe állt előtte egy rendőrautó. Szemtanúk szerint ekkor a munkagép egy pillanatra megállt, majd a sofőr "megdögletek rendőrök" kiáltással tolni kezdte maga előtt az egyébként sebességméréshez használt, civilnek látszó rendőrautót. A járőrök még idejében kiugrottak a kocsiból, így nem esett bajuk. Közben a markoló kerekére négy lövést is leadtak, de ennek sem volt hatása.

Az ámokfutót végül egy 29 éves törzsőrmester fékezte meg, aki felmászott hozzá a vezetőfülkébe, és tulajdonképpen kituszkolta a férfit a vezetőülésből. Pintér Gábor korábban azt mondta a Független Hírügynökségnek az esetről, hogy nem volt ideje mérlegelni. Azt hitte, az egyik kollégája nem tudott kiugrani a rendőrautóból, ezért akarta mindenképp megállítani a markoló sofőrjét. A törzsőrmester szerint hosszasan dulakodott a férfival, aki nyilvánvaló részegsége és kora ellenére meglepően nagy ellenállást tanúsított.

A férfi ellen több ember ellen elkövetett emberölés kísérletének gyanúja miatt indult eljárás. Ezt egyébként valószínűleg hamarosan megszünteti a Szombathelyi Nyomozó Ügyészség, mert bebizonyosodott, hogy az autóból már kiszálltak a rendőrök, amikor a férfi megindult a markolóval a járőrautó felé. Így legfeljebb ittas vezetés, közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt kell felelnie a férfinak, aki most már szabadlábon védekezhet.