A Fidesz megtartja az evát és az ekhót

Vágólapra másolva!
A Fidesz nem törli el az evát, az ekhót és az őstermelői adózás lehetőségét - közölte a kormányzásra készülő párt szóvivője, Szijjártó Péter. A Fidesz egy MSZP-s sajtótájékoztatóra reagált, azt a korábbi ígéretét is megismételve, hogy csökkenteni fogja az adókat, és egyszerűsíti az adórendszert.
Vágólapra másolva!

A Fidesz egyszerűsíti az adórendszert, de nem úgy, hogy eltörli az evát, az ekhót és az őstermelői adózás lehetőségét - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője. A választásokon győztes párt megismételte korábbi, adócsökkentésre vonatkozó ígéretét is.

Szijjártó közleménye szerint a válságból úgy tud kilábalni Magyarország, ha beindul a gazdasági növekedés, és új munkahelyek jönnek létre, "de ilyen magas adók és ilyen bonyolult adórendszer mellett nem jönnek létre új munkahelyek". Ezzel indokolja a párt a mielőbbi adócsökkentést és adórendszer-egyszerűsítést.

Az eva és ekho megtartásáról szóló közleményt egy pénteki MSZP-s sajtótájékoztató cáfolataként adták ki, "rágalomhadjáratnak" nevezve azt. Budai Bernadett, az MSZP szóvivője délelőtt arról beszélt, hogy a Fidesz az eva, az ekho és az őstermelői adózás megszüntetésére készül, valamint eltörölné az adójóváírást, és bevezetné a tételes egészségügyi hozzájárulást.