Hét embert vádolnak Cozma megölésével

Vágólapra másolva!
Bejelentette az ügyészség, hogy vádat emel a Cozma-gyilkosság feltételezett elkövetői ellen. Összesen 27 vádlott van, közülük hétnek van köze az ügyészség szerint az emberöléshez, a többiek ellen pedig csoportosan elkövetett garázdaság a vád.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt az ügyészség a Marian Cozma és társai ellen elkövetett emberölés, valamint más bűncselekmények miatt csütörtökön a gyanúsítottakkal szemben - jelentette be Fejes Péter Veszprém megyei főügyész csütörtökön. Fejes azt mondta, hogy az ügyészség az emberölés bűntettétől elkülönítette a csoportosan elkövetett és a köznyugalmat súlyosan megzavaró, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettét.

A főügyész közölte: számos bizonyíték, tanúvallomás, szakértői vélemény támasztja alá, hogy Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját a 30 éves sárbogárdi R. Sándor szúrta szíven. Vele együtt hét ember ellen emeltek vádat az emberölés ügyében. A bűnügynek ugyanakkor összesen 27 gyanúsítottja van. Közülük hetet vádolnak az életellenes bűntettel összefüggésben, a garázdasággal viszont mind a 27 gyanúsítottat vádolják - tette hozzá.

Az emberölés esetében a megyei főügyészség emelt vádat a megyei bíróságnál, a csoportosan elkövetett garázdaság miatt pedig a veszprémi városi ügyészség tette meg a vádemelést a veszprémi városi bíróságnál.

Marian Cozmát 2009. február 8-án hajnalban ölték meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, ahol nem sokkal korábban verekedés tört ki. A rendőrség szerint R. Sándor szúrta szíven Cozmát. Ivan Pesicet, a horvát válogatott és az MKB Veszprém kézilabdázóját a gyanú szerint N. Győző szúrta vesén, illetve ő rúgta fejbe a Cozma segítségére siető Zarkó Sesumot, a szerb válogatott és a veszprémi csapat kézilabdázóját is.

A rendőrség a gyilkossági ügytől elkülönítve, összesen 27 ember ellen javasol vádemelést csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen, társtettesként elkövetett garázdaság bűntette miatt. A gyanúsítottakat emellett más bűncselekmények, testi sértés, bűnpártolás és kitartottság miatt is felelősségre vonnák. Az ügyészségre átszállított nyomozati akták, csak a gyilkossági ügyben, majdnem 17 ezer oldalt tartalmaznak.