Robbanás történt egy pécsi panellakásban: egy halott

Vágólapra másolva!
Halálos robbanás történt csütörtök délután egy pécsi panelházban: a tragédia helyszínén a rendőrök egy halott férfit és egy életveszélyesen megsérült nőt találtak. A rendőrök egyelőre nem árulnak el részleteket a robbanásról, az MTI azonban úgy tudja, hogy családi dráma áll a háttérben.
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt, egy másik életveszélyesen megsérült, miután - vélhetően - robbanás történt egy pécsi kertvárosi panellakásban - közölte csütörtök délután a Baranya megyei rendőrség. A robbanás délután történt, a rendőrök lezárták a környéket, és tűzszerészekkel együtt vizsgálják, hogy mi volt az oka.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az [origo]-nak azt mondta, hogy jelenleg is tart a helyszíni szemle és a nyomrögzítés, csak később tudják összerakni, hogy mi robbant fel és hogyan. A rendőrség csak az elsődleges vizsgálatok lezártával, várhatóan pénteken ad bővebb tájékoztatást.

Zsobrák az [origo]-nak azt mondta, hogy a súlyos sérült egy nő, akit kórházba vittek, és jelenleg nincs kihallgatható állapotban. A halott egy férfi, akinek a rendőrség még nem tudta egyértelműen megállapítani a személyazonosságát. A robbanás a rendőrség közleménye szerint a pécsi Uitz Béla utca egyik panelházában történt.

Családi dráma lehetett

Az MTI információi szerint a haláleset hátterében családi dráma áll. A hírügynökség meg nem nevezett forrásból úgy tudja, hogy egy harmincas éveiben járó férfi késsel többször megszúrta a hasonló korú nőt, majd végezni akart magával. A férfi az MTI szerint valamilyen robbanószert tett a saját szájába, és felrobbantotta.

A robbanás ereje akkora volt, hogy abba beleremegett a tízemeletes épület, a robajt a szomszédos utcákban is hallani lehetett, több ablak betört. Az utcáról jól láthatóan, vér borítja a szoba falait - közölte az MTI helyszíni tudósítója. A megszúrt nő azonban túlélte a robbanást, őt kórházba vitték: Zsobrák Péter az [origo]-nak egyelőre nem mondta meg, milyen sérülésekkel. Az MTI a lakók elmondására hivatkozva azt írja, hogy a nő 12 éves kislánya végignézte a tragédiát, ő kiáltott segítségért.