A lillafüredi kisvasút pályáját is elmosta az eső

Vágólapra másolva!
Homokzsákokkal és szivattyúzással védekeztek az esőzés okozta áradások ellen Borsod megyében. Az eső három helyen kisebb földcsuszamlásokat okozott, ingatlanokban, közutakban keletkezett kár, de senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Tíz Borsod megyei településen volt szükség védekezésre a szerdai esőzés miatt - közölte Mezei Péter, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője csütörtökön. Miután a nagy mennyiségű csapadék a megyében áradásokat okozott, a tíz településen 49 épületet kellett homokzsákokkal körbevenni, 39 helyen szivattyúra is szükség volt.

Három helyen kisebb földcsuszamlást okozott az eső. Például a lillafüredi kisvasút pályájának egy részét elmosta a lezúduló víz, így mintegy 120 köbméternyi föld került a papírgyár területére - közölte a katasztrófavédelmi szóvivő.

Mezei korábban azt mondta, hogy Komlóskán önkormányzati ingatlanban, közutakban keletkezett kár a lezúduló víz miatt. Erdőbényén szintén a patak duzzadt fel és az ár ingatlant is veszélyeztetett. Szögligeten kétszáz homokzsákot helyeztek el, hogy a megáradt pataktól megvédjék a közelben lévő 15-20 házat. Abaújszántón 150 homokzsákra volt szükség a lakóházak védelme érdekében. Bükkzsércen, Szomolyán és Miskolcon is több helyen szivattyúzni kellett a nagy eső miatt.

A szóvivő szerint az esőzések miatt senki sem sérült meg. A védekezésben összesen 215 ember vett részt és 3000 homokzsákra volt szükség. Csütörtökön már csak Bükkaranyoson van szükség a katasztrófavédelemre, ott még mindig szivattyúznak - mondta Mezei.