RTL Klub: Egy munkáért kétszer vehetett fel milliókat a rendőrségtől egy cég

Vágólapra másolva!
Ugyanazt a munkát végezte el egy cég a rendőrség számára két különböző, több milliós szerződésért - tudta meg az RTL Klub híradója a birtokába került szerződésekből. A televízió szerint ez az egyik ügy, amelyben Bencze József országos rendőrfőkapitány hétfőn feljelentést tett hűtlen kezelés gyanújával.
Vágólapra másolva!

Az ORFK gazdasági főigazgatója kötötte azokat a szerződéseket, amelyek miatt Bencze József országos rendőrfőkapitány hétfőn feljelentést tett az ügyészségen - számolt be az RTL Híradója kedden, a birtokukba került szerződések alapján. Az ügyben az ügyészség hűtlen kezelés miatt, ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.

Az ORFK gazdasági főigazgatósága még 2008 őszén kötött szerződést egy tanácsadó céggel az objektív felelősséggel kapcsolatos üzleti terv elkészítésére. Az RTL Híradó információi szerint ez az egyik olyan szerződés, ami miatt Bencze József hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészséghez fordult. Ezért összesen 4,8 millió forint plusz áfát fizettek ki, később, 2009 tavaszán pedig ugyanazzal a céggel egy másik szerződést is aláírtak, aminek már projektmenedzselés volt a témája, a rendőrség kiemelt fejlesztéseinek megvalósításáért.

A második szerződésért több mint 9 milliót fizettek, az országos rendőrfőkapitány szerint azonban egy belső ellenőrzés némi visszásságot tárt fel a két szerződés teljesítésével kapcsolatban. "Amikor a tételes részletes vizsgálatra sor került, akkor kiderült, hogy az első és a második teljesítés néhány részlet kivételével majdnem ugyanaz" - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány. Vagyis állítólag mindkét szerződésért ugyanazt a munkát végezte el a cég. Az ügyben az ügyészség ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Az RTL Híradó úgy értesült, a szerződéseket aláíró gazdasági főigazgató elismerte, hogy hibáztak, de nem a teljesítésben, hanem csak abban, hogy nem adminisztrálták rendesen a munkavégzéseket. Később visszakérték a cégtől a pénzt, amely visszautalta az összeget a rendőrségnek. Bár a társaság szerint ők nem hibáztak, a jó hírnevük megőrzése miatt adták vissza a pénzt.

Nem ez az első problémás szerződés a rendőrségen. Az utóbbi két hétben ismeretlen bejelentők BRFK-s szerződések miatt fordultak az ügyészséghez, és az országos rendőrfőkapitány állítólagos visszaéléseiről is bejelentést tettek.