Ígérete ellenére sem lép vissza Molnár Oszkár

Vágólapra másolva!
Korábbi ígérete ellenére nem lép vissza a második fordulós jelöltségtől Molnár Oszkár edelényi polgármester, aki a vasárnapi első körben másodikként végzett a Fidesz jelöltje mögött. A korábban fideszes Molnár azt ígérte, hogy ha egykori pártja jelöltje több voksot kap nála, akkor visszalép. A polgármester most azt mondja, azért gondolta meg magát, mert változott a helyzet.
Vágólapra másolva!

Molnár Oszkár, Edelény polgármestere egy videofelvétel szerint a kampányban korábban kijelentette: "Abban az esetben, ha az első fordulóban Pierre több szavazatot kap, mint én, természetesen én visszalépek. Azt gondolom, ettől jobban nem tudom a jobboldalt támogatni." Pierre-en a Fidesz jelöltjét, Daher Pierre edelényi kórházigazgatót értette Molnár.

A vasárnapi első fordulóban végül Daher kapta a legtöbb voksot és Molnár lett a második, most azonban már nem akar visszalépni. A kijelentés hónapokkal ezelőtt, még a választási kampány legelején hangzott el, azóta alapjában változott meg minden - közölte Molnár Oszkár az MTI-vel szerdán. Megjegyezte: ez akkor arról szólt, hogy ha a második fordulóban ezen a mandátumon múlna a Fidesz választási győzelme, ő nem lesz akadálya annak. Daher Pierre azonban mindig mereven elzárkózott a visszalépés gondolatától fordított esetben - mondta Molnár Oszkár.

Az első forduló után már nem az a kérdés, hogy a Fidesz megnyeri-e a választást, másrészt amikor az idézett kijelentést tette, még a Fidesz tagja volt, azóta viszont a helyi szervezet "lényegében megszüntette" a tagságát - tette hozzá. Az [origo] helyszíni riportban számolt be az edelényi kampányról, és az utolsó hetekben már egyértelmű volt, hogy Daher és Molnár között kemény, személyeskedéstől sem mentes küzdelem alakult ki. A második fordulóra ugyanakkor rajtuk kívül talpon maradt még a harmadik helyen végzett jobbikos Miklós Árpád és a szocialista Gúr Nándor.

A Fidesz az után mondott le Molnár indításáról még tavaly év végén, hogy a politikus több vitatott kijelentést is tett. Molnár egy tavaly szeptemberi felvételen arról beszélt, hogy a cigány többség által lakott településeken többen úgy próbálnak nagyobb segélyekhez jutni, hogy szándékosan ártanak születendő gyermeküknek, majd azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a zsidókról tett előítéletes megjegyzéseket. Molnárt ki is zárták a Fideszből, miután jelöltsége hivatalossá vált.