Marhákat mentettek a tűzoltók a 405-ös úton

Vágólapra másolva!
Félpályás útlezárás volt a 405-ös főúton, Újhartyán közelében, ahol húsz szarvasmarhát kell átterelnie a tűzoltóknak egy balesetet szenvedett pótkocsis teherautóról. A teherautó korábban egy kamionnal ütközött, erről tetőcserepek borultak az útra, illetve kidöntött egy villanyoszlopot.
Vágólapra másolva!

Egy marhákat szállító teherautó pótkocsija borult árokba hétfőn éjszaka Újhartyán közelében a 405-ös főúton - közölte Kis-Guczi Péter, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese. Az M5-ös autópálya és a sztrádához közelebb eső újlengyeli elágazó között egy román rendszámú kamion és egy osztrák rendszámú pótkocsis teherautó ütközött.

A pótkocsi - benne húsz szarvasmarhával - a két méter mély árokban landolt, míg a nyerges vontató letért az útról, villanyoszlopnak ütközött, majd az autópálya-mérnökség épületének bekötőútjánál kitört egy beton lámpaoszlopot, végül tujákat letarolva állt meg. A szállított tetőcserép egy része közben leszóródott. A kamion vezetőjét a dabasi tűzoltók szabadították ki, őt a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A teherautó sofőrje könnyebben sérült. A tűzoltók egész éjszaka azon dolgoztak, hogy a pótkocsit kerekeire állítsák. Ehhez azonban előbb az állatokat egy másik teherautóra kellett átterelni, amely nem volt könnyű feladat. Miután mind a húsz szarvasmarhát biztonságba helyezték, a fővárosi tűzoltóság darujával emelte ki a felborult pótkocsit az árokból. Az úton addig csak félpályán haladhatott a forgalom.