Fasisztázás miatt jelenti fel Mesterházyt a Jobbik

Vágólapra másolva!
Feljelentést tesz Mesterházy Attila ellen a Jobbik, mivel az MSZP-s politikus vasárnapi beszédében fasisztákról beszélt. Bár a kifogásolt mondatban a Jobbik nem szerepelt, a párt úgy értelmezte, hogy Mesterházy őket hívta fasisztáknak, és ezt rágalmazásnak, becsületsértésnek tartják. Szabó Gábor pártigazgató közleményben jelentette ki, hogy pártja nem fasiszta, hiszen sose szolgált egyetlen önkényuralmi rendszert sem, ellentétben az MSZP jogelődjével.
Vágólapra másolva!

Rágalmazás és becsületsértés miatt feljelenti Mesterházy Attilát a Jobbik, mert a párt szerint az MSZP miniszterelnök-jelöltje vasárnap esti sajtótájékoztatóján "fasisztának" nevezte őket. Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója az MTI-nek elmondta, a feljelentést szerdán juttatják el a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.

Mint írják, az MSZP miniszterelnök-jelöltje vasárnap esti megszólalásában "a választási vereséggel történő elszámolás helyett a Jobbik Magyarországért Mozgalom megítélését aláásni kívánó kijelentéseket tett, amikor pártunkat fasisztának nevezte". Szabó Gábor a közleményben kijelentette, a Jobbik nem fasiszta párt, hanem egy Magyarországon törvényesen bejegyzett és működő, jelentős társadalmi támogatottsággal rendelkező erő, amely a parlamentáris demokrácia keretei között fejti ki tevékenységét.

Szabó azt is közölte, hogy a párt tagjai, szimpatizánsai, vezetése soha nem szolgált egyetlen szélsőséges politikai diktatúrát sem, és szimbólumaik között nem szerepeltettek önkényuralmi jelképeket, és soha nem törekedtek a hatalom - akár erőszakos eszközökkel történő - kizárólagos birtoklására. Úgy vélik, mindez az MSZP elődszervezetéről - melynek több jelenlegi szocialista politikus is tagja volt - már nem mondható el, miközben éppen az a Mesterházy Attila vádolja a Jobbikot, aki a közelmúltban óvta az ország közvéleményét az egész közösségeket megbélyegző gondolkodásmódtól.

Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje vasárnap este a választási eredmények ismeretében azt mondta: a második forduló arról fog szólni, hogy milyen erős lesz a kormány feletti a demokratikus kontroll. "Ezért én azt kérem mindenkitől, aki hisz abban, hogy szükség van Magyarországon egy ilyen demokratikus kontrollra, az függetlenül attól, hogy milyen a pártszimpátiája, hogy ha nem akar a fasisztákra és Orbán Viktorra szavazni, akkor az a második fordulóban támogassa a Magyar Szocialista Pártot" - fogalmazott a szocialista politikus.