Már az ORFK-n is gyanús szerződések miatt nyomoznak

Vágólapra másolva!
Hűtlen kezelés miatt indított nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség egyes az ORFK által kötött megbízási szerződések miatt. A korábban Bencze József országos rendőrfőkapitány ellen tett feljelentés ügyben feljelentéskiegészítést rendeltek el.
Vágólapra másolva!

Hűtlen kezelés bűntette miatt, ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság gazdasági főigazgatósága által kötött egyes megbízási szerződések miatt. Fazekas Géza, az ügyészség szóvivője szerint a gyanús szerződéseket az Országos Rendőr-főkapitányság Ellenőrzési Szolgálata fedezte fel saját feladatkörében eljárva. Az ügyben Bencze József országos rendőrfőkapitány fordult a főügyészséghez.

A Bencze József ellen tett - a főügyészségre e-mailben érkezett - feljelentés ügyében ugyancsak hétfőn feljelentéskiegészítést rendeltek el.

Bencze ellen hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt tettek feljelentést a múlt héten (erről bővebben itt olvashat). Korábban a BRFK-s szerződések miatt is nyomozás indult ugyancsak hűtlen kezelés gyanújával, miután Tóth Gábor budapesti főkapitányt is feljelentették.