Kuncze fölényesebb Fidesz-győzelmet várt

Vágólapra másolva!
Nagyobb arányú Fidesz-győzelemre és rosszabbul szereplő MSZP-re számított Kuncze Gábor, az SZDSZ korábbi elnöke, aki az LMP-t is a parlamenti küszöb alá várta. Kuncze szerint várható volt, hogy az SZDSZ és MDF szövetsége sikertelen lesz.
Vágólapra másolva!

Nem egészen ezekre a számokra számított a választások első fordulójában Kuncze Gábor, az SZDSZ egykori elnöke, de a pártok sorrendje megfelel a várakozásainak. Kuncze a Független Hírügynökségnek azt mondta: nagyobb arányú Fidesz-győzelemre számított, a pártot 57-60 százalék közé várta. Az LMP-t a parlamenti küszöb környékére tette, de inkább alulról, a Jobbiknak kevesebb szavazatot gondolt, az MSZP pedig szerinte jobban teljesített, mint amire számítani lehetett.

Az egykori szabad demokrata pártelnök azt mondta: attól kezdve, hogy az SZDSZ és az MDF választási stratégiát választott, vagyis a közös indulás mellett döntött, nyilvánvaló volt számára, hogy ez nem működik. Kuncze szerint a liberális szavazók nem követték az együttműködést, és a konzervatívokat is elvitte az MDF-től, vagyis mindkét pártra negatív hatással volt.