Nem jogerősen két év felfüggesztettet kapott az egyik tévéostromló

Vágólapra másolva!
Két év felfüggesztett börtönt kapott nem jogerősen az MTV-székház egyik ostromlója a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A bíróság három ítéletet akart hozni hétfőn, de az egyik beteg vádlott nem gyógyult meg, egy másik esetben pedig nem készült el a várt szakértői vélemény.
Vágólapra másolva!

Hétfőn döntött a Pesti Központi Kerületi Bíróság a köztelevízió székházának 2006. szeptember 18-i megtámadása ügyében. A 21. rendű vádlott, egy büntetlen előéletű fiatalembert közérdekű üzem működésének megzavarásáért, súlyos testi sértés kísérletéért, valamint csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakért 2 év börtönbüntetést kapott 5 évre felfüggesztve. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett.

A bíróság eredetileg 3 ítélet meghozatalát tervezte hétfőre, de az egyik esetben nem készült el a várt szakértői vélemény, a másik esetben pedig a beteg vádlott még nem gyógyult meg.

Negyven feltételezett elkövető ellen emeltek vádat a köztelevízió székházának 2006-os megtámadása miatt. Egy vádlott, Ekrem Kemál György időközben meghalt, több mint 30 vádlottat pedig jórészt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt első fokon a bíróság. Az MTV székházát 2006. szeptember 18-án este támadta meg a tömeg, miután a tüntetők egy csoportja hiába akarta beolvastatni petícióját a köztelevízióban. Állásfoglalásuk a Kossuth téri tüntetők tiltakozását fogalmazta meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnök balatonőszödi beszéde miatt.

A rendbontók összesen 29 millió forintos kárt okoztak a televíziónak, amelyik éjjel 1 óra után beszüntette adását. Ezen felül a székház előtt több autót is megrongáltak, illetve felgyújtottak. A tettesek egy része a büntetőeljárás során mindvégig ismeretlen maradt, végül az ügyészség 40 feltételezett elkövető ellen emelt vádat közérdekű üzem működésének megzavarása, hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, lopás és testi sértés miatt.

Az MTV-székház ostromlóinak pere április 15-én folytatódik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, amikor várhatóan két ítélet is születik. A perben eddig 24 tárgyalási napot tartottak.