Majdnem összejött a kétharmad a Fidesznek a legkisebb településen

Vágólapra másolva!
Hat szavazat is elég volt a Fidesz jelöltjének, hogy sima győzelmet arasson az ország legkisebb településén, Iborfián. A tizenegy nyilvántartásba vett szavazóból tíz ment el szavazni, így nem jött össze a százszázalékos részvétel. A Jobbik második lett, az MSZP nem kapott egy voksot sem.
Vágólapra másolva!

A Fidesz győzött az ország legkisebb településén, a Zala megyei Iborfián a vasárnapi országgyűlési választásokon. Az Országos Választási Bizottság adatai szerint a névjegyzékben szereplő 11 választóból 10 jelent meg szavazni a Fő utca 18. szám alatti Faluházban kijelölt szavazókörben. Mindegyik iborfiai érvényes szavazatot adott le.

A legtöbb szavazatot Vigh László, a Fidesz-KDNP egyéni jelöltje kapta: hatan szavaztak rá. Péntek László, a Jobbik jelöltje három vokssal a második lett, míg a harmadik helyet az MDF-es Szigethy István szerezte meg egyetlen szavazattal. A Zala megyei 5. számú egyéni választókerületben, Zalaszentgróton és környékén induló jelöltek közül ketten, az LMP-s színekben induló Mező János Bálint és az MSZP-s Baracskai József egy voksot se kapott Iborfián.

A listás szavazatok ugyanígy alakultak: a Fidesz-KDNP hat, a Jobbik három, az MDF pedig egy szavazatot kapott. A zalaszentgróti választókerületben szintén induló LMP, MSZP és a Magyar Szociáldemokrata Párt (MSZDP) listája nem kapott szavazatot Iborfián.

Az apró zalai községben februárban az [origo] riportere is járt, és pajtára ragasztott plakátokkal és képtelen ígéretekkel találkozott. Iborfia a helyiek szerint úgy lett fideszes falu, hogy 2006 óta meghaltak az idősebbek, akik az MSZP-re szavaztak. Helyszíni riportunkat itt olvashatja.