Több VIP-vendégre számít Orbán kedvenc csapata

Vágólapra másolva!
Bővítik a székesfehérvári Videoton labdarúgó-stadionjának VIP-részlegét. A jelenleg a bajnokság első helyén álló csapat a következő idényben valószínűleg részt vehet valamelyik nemzetközi kupában, a mecssein pedig rendszeres vendég Orbán Viktor leendő miniszterelnök mellett Csányi Sándor, az OTP elnöke, illetve a sávolyi motorpálya-beruházás vitatott ügye miatt ismertté vált Kovács Bence János, a Grupo Milton vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

Kibővítik a székesfehérvári Sóstói Stadion VIP-páholyát - írta meg a hétfői Nemzeti Sport. A lap szerint a beruházás oka, hogy a Videoton - amelynek legtöbb mérkőzésén ott van Orbán Viktor, a Fidesz elnöke - a következő idényben valószínűleg indulhat valamelyik nemzetközi kupában, így több "fontos ember" vehet részt a csapat meccsein.

A Videoton sajtófőnöke, Dénes András az [origo]-nak azt mondta: a bővítésnek nincs köze ahhoz, hogy a Fidesz választási győzelme miatt szigorúbb biztonsági intézledéskre lesz szüksége Orbánnak, aki minden bizonnyal az ország következő miniszterelnöke lesz. Dénes szerint jelenleg csak tíz VIP-box van a stadionban, a nemzetközi szereplés miatt pedig valószínűleg többre lesz szükség.

A Videotonnak nem Orbán az egyetlen befolyásos, állandó vendége. A Fidesz elnöke mellett szokott ülni a lelátón Csányi Sándor, az OTP és Hernádi Zsolt, a Mol elnöke, illetve a sávolyi motorpálya-beruházás ügye miatt ismertté vált Kovács Bence János, a Grupo Milton vezérigazgatója. Ők - illetve cégeik - a Videoton legfőbb támogatói.

A Mol és a Demján Sándorhoz kötődő Trigánit részt vesz a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia finanszírozásában is, amelyet Orbán alapított 2006-ban. (Orbán és magyar foci kapcsolatáról szóló cikkünket itt találja.) Jelenleg a felcsúti akadémia jelenti a Videoton közvetlen utánpótlását.

Orbán Viktor Székesfehérváron született és járt középiskolába, családja Felcsúthoz is kötődik, ahol a pártelnöknek ma háza áll. Orbán legutóbb április 11-én, a választások napján tekintett meg mérkőzést a Sóstói Stadionban; a Videoton ezen 1-0-ra győzött a Nyíregyháza ellen.