Schiffer szerint nincs szükség LMP-s visszalépésekre

Vágólapra másolva!
Riválisait is meglepte több mint 7 százalékos eredményével az LMP, amelynek több jelöltje is állva maradt azokon a helyeken, ahol második fordulót fognak tartani. Az új párt listavezetője, Schiffer András ugyanakkor már ki is jelentette, hogy nem fognak visszalépni senki javára.
Vágólapra másolva!

A budapesti VI. kerület az egyik olyan körzet, ahol második fordulót fognak tartani. Itt a Fidesz jelöltje, Illés Zoltán áll nyerésre, aki az [origo]-nak telefonon azt mondta, meglepte őket a VI. kerületben is az LMP jó szereplése. Arra számítanak, hogy az LMP nem fog visszalépni senkinek a javára sem, mert akkor szerinte "nem lenne más a politika". Hozzátette, úgy kalkulálnak, hogy az MSZP-s jelöltnek nem jöhet össze annyi plusz szavazat, amivel fordítani tudna az álláson.

Kaszics Bálint, az LMP VI. keruleti jelöltje az [origo]-nak azt mondta, csak akkor merülhet fel, hogy a párt egyéni jelöltjei visszalépnek valamelyik másik párt javára, ha az a Jobbik előretörését megakadályozhatja. Kaszics, aki Terézvárosban több mint 16 százalékot szerzett, azt mondta, hogy a kérdésről a kongresszusnak kell döntenie.

Schiffer András, az LMP listavezetője tudósítónknak ugyanakkor már a választás estéjén határozottan kijelentette, hogy nem lépnek vissza sehol más jelölt javára. Arra a kérdésre, hogy a Jobbik ellenében kivételt tesznek-e, azt mondta, hogy nincs olyan hely, ahol erre lenne szükség.