Közutas autóval próbált szeszt csempészni egy férfi

Vágólapra másolva!
Egy leselejtezett közutas autóval csempészett 200 liter illegális szeszt egy férfi, akit a pénzügyőrök Mezőkövesdnél állítottak meg. Kiderült, hogy 2006-ban már megbírságolták egy hasonló eset miatt.
Vágólapra másolva!

Kétszáz liter szesszel bukott le közúti ellenőrzéskor egy autós Mezőkövesd térségében, mind a rakományt, mind pedig az autót lefoglalták, a férfi ellen jövedéki orgazdaság miatt indított eljárást a vám- és pénzügyőrség - tájékoztatta az MTI-t a pénzügyőrség regionális parancsnoksága. A férfi egy korábban útellenőrzéshez használt, leselejtezett közutas autóval próbált meg 200 liter szeszt Röszkéről Miskolcra vinni.

A narancssárga színű autó a megtévesztésig hasonlított a közúti igazgatóságoknál használt autókra, sárga lámpák voltak a tetején, az elejére pedig "túlméretes szállítmány" matricát ragasztottak. A vám- és pénzügyőrség mélységi ellenőrző csoportjának járőrei Mezőkövesd térségében állították meg az autót, az ellenőrzéskor a csomagtérben kartonpapír alá rejtve 10 darab 20 literes kannát találtak, amelyekben tiszta szesz volt. A Mályiban élő, 55 éves munkanélküli férfi ellen - akit 2006-ban hasonló eset miatt pénzbírságra ítéltek - jövedéki orgazdaság miatt indítottak eljárást.