Orbán: Lehet vita, ha még lesz értelme

Vágólapra másolva!
Nem árulta el Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, hogy tagja lenne-e a Fidesz által alakított kormánynak a korábbi belügyminiszter, Pintér Sándor, de utalt arra, hogy alkalmas embernek tartja. Az MTV-ben adott interjúban a pártelnök arról is beszélt, a két forduló között lehet vita a két legjelentősebb politikai erő között.
Vágólapra másolva!

Nem zárkózott el kategorikusan Orbán Viktor, a Fidesz elnöke attól, hogy a két vezető erő listavezetője között mégis legyen vita a két választási forduló között, de mint mondta, csak ha még lesz értelme, mert az első forduló után nyitva marad a küzdelem - erről a pártelnök az MTV Ma reggel című műsorába beszélt pénteken. Szerinte ugyanakkor az első forduló előtt még azt sem lehetett tudni, hogy melyik az a politikai erő, amelynek a vezetőjével vitázni kellene.

Orbán nem akart találgatásokba bocsátkozni a választások végeredményéről. Megismételte, hogy Martonyi Jánosra számítanak külügyminiszterként, és azért egyedül őt nevezték meg a leendő kormánytagok közül, mert egyes külügyi feladatok előkészítését már el kellett kezdeni. Kitérő választ adott viszont arra, hogy Pintér Sándor korábbi belügyminiszter ismét helyt kap-e a kormányában, mint mondta, minden alkalmas embernek jut feladat. Ugyanakkor arra a kérdésre, hogy Pintér alkalmas ember-e, azt válaszolta, hogy igen, annak tartja.

A pártelnök azt ígérte, hogy a parlament megalakulását követően már egy hónapon belül komoly intézkedések születhetnek. Megismételte a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondott, legsürgetőbb terveiket, szerinte először a kisebb parlamentről szóló indítványt, az önkormányzati képviselők számának csökkentéséről szóló indítványt, illetve a botrányos végkielégítések visszafizetéséről szóló javaslatot terjesztik a parlament elé.