Elutasított egy MSZP-adatbázis miatti kifogást az OVB

Vágólapra másolva!
Érdemi vizsgálat nélkül utasított el egy kifogást az Országos Választási Bizottság, mert a kifogást tevő nem jelölte meg, milyen jogszabálysértés történt. A kifogás az MSZP állítólagos illegális választói adatbázisa miatt érkezett az OVB-hez.
Vágólapra másolva!

Az Országos Választási Bizottság (OVB) pénteki ülésén érdemi vizsgálat nélkül utasított el egy, az MSZP állítólagos illegális adatbázisával kapcsolatos kifogást. A testület azért nem foglalkozott érdemben a beadvánnyal, mert a kifogást tevő nem jelölt meg jogszabálysértést.

A kifogást benyújtó magánszemély közölte: az internetre felkerült videó alapján "erős a gyanú" arra, hogy az MSZP olyan adatbázissal rendelkezik, amelyben mások mellett megtalálhatók a Fidesz aktivistáinak, szimpatizánsainak és családtagjainak személyes adatai is.

Utalt arra, hogy egy hasonló ügyben az OVB korábban feljelentést tett személyes adatokkal való visszaélés gyanúja miatt (Abban az esetben a Fideszt marasztalta el a testület az MTI szerint). Mint írta, az általa "belinkelt" videó "legalább annyira bizonyító erejű, mint az imént említett hangfelvétel".