Hűtlen kezeléssel gyanúsítják a Pécsi Közlekedési Zrt. vezérigazgatóját

Vágólapra másolva!
1,2 milliárd forintos vagyoni hátrányt okozott a gyanúsítás szerint a Pécsi Közlekedési Zrt. vezérigazgatója, akit csütörtökön idéztek be és hallgattak ki a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon.
Vágólapra másolva!

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség a Pécsi Közlekedési Zrt. vezérigazgatóját - közölte Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön. Az ügyben a pécsi polgármester, Páva Zsolt feljelentése alapján tavaly júniusban indult nyomozás.

A rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályának nyomozói először gazdasági, majd könyvszakértőt rendeltek ki. A szakértői vélemények, a beszerzett adatok, információk és a kihallgatott tanúk elmondásai alapján a nyomozóhatóság csütörtök reggelre gyanúsítottként idézte be és hallgatta ki a Pécsi Közlekedési Zrt. vezérigazgatóját. Ő megalapozottan gyanúsítható csaknem 1,2 milliárd forint értékben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével. A vezérigazgató panaszt tett a gyanúsítás ellen, és megtagadta a vallomástételt. Szabadlábon védekezik, az ügyben még tart a nyomozás.

A pécsi városi vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. 51, illetve a Mecsekbusz Kft. 49 százalékos tulajdonában lévő és a baranyai megyeszékhely tömegközlekedését biztosító Pécsi Közlekedési Zrt. korábban 2,2 milliárd forint plusz áfáért eladta mintegy 150 buszból álló járműparkját, majd visszabérelte ugyanezeket a járműveket.