Az országos rendőrfőkapitányt is feljelentették

Vágólapra másolva!
Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány mellett Bencze József országos rendőrfőkapitányt is feljelentették - olvasható a Népszabadság csütörtöki számában. Benczét azzal gyanúsítják, hogy tudott Tóth rendőrfőkapitány bűncselekményt megvalósító szerződéseitől, de nem tett elllenük semmit.
Vágólapra másolva!

Bencze József országos rendőrfőkapitányt is feljelentették azok a bejelentők, akik a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a budapesti polgárőrség elnökének megbízási szerződésével összefüggésben hűtlen kezeléssel vádolják Budapest főkapitányát - írta csütörtöki számában a Népszabadság egy birtokába került iratra hivatkozva.

A lap szerint a lényegében névtelenül tett feljelentés szerint azzal gyanúsítja a főkapitányt, hogy nem tett semmit Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány bűncselekményt megvalósító szerződéseitől, annak ellenére, hogy tudott róla. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) cáfolta a Központi Nyomozó Főügyészségnek megküldött bejelentés ezen állítását - írta a Népszabadság.

Tóth Gábor ellen hűtlen kezelés miatt tettek feljelentést. A feljelentés szerint szakmailag indokolatlan volt a BRFK és az egyik polgárőr szövetség között létrejött szerződés. A főkapitány szerint nem történt szabálytalanság. A rendőrség az eset miatt a honlapján közzétette, hogy kikkel áll megbízásos szerződésben a BRFK.