Buszt és autókat tört össze egy kábult sofőr Szabolcsban

Vágólapra másolva!
Kábítószer hatása alatt ütközött több autóval és egy busszal egy vásárosnaményi férfi. A sofőr ellen kábítószerrel való visszaélés miatt is eljárás indult.
Vágólapra másolva!

Autókat és autóbuszt tört össze járművével egy sofőr, aki kábítószer hatása alatt ült volán mögé Vásárosnaményban - közölte a rendőrség. A 37 éves férfi ellen eljárás indult, jogosítványát bevonták.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfi előbb egy szemben közlekedő autó oldalát súrolta járművével, utána megállt, és nagy sebességgel nekitolatott egy megállóból kikanyarodó autóbusznak, végül pedig egy parkoló kocsit tört össze. A karambolsorozatban senki sem sérült meg - tette hozzá.

A kiérkező rendőrök a karambol után megszondáztatták a lábán alig álló, összefüggéstelenül beszélő sofőrt, de a készülék nem jelzett ittasságot. Ekkor a férfit vér- és vizeletvizsgálatra állították elő, s a laboratóriumban kétféle drog jelenlétét mutatták ki a szervezetében. A balesetek okozása mellett a járművezetőt kábítószerrel való visszaélés és bódult állapotban történt vezetés miatt is felelősségre vonják.