Dávid Ibolya: Orbán Viktort meg kell állítani

Vágólapra másolva!
Dávid Ibolya MDF-elnök szerdán kijelentette, pártja őszintén úgy gondolja, hogy Orbán Viktort, a Fidesz elnökét meg kell állítani. Dávid Ibolya arról beszélt, hogy az MSZP is ezzel kampányol, szerinte mégis összefogott a Fidesszel az MDF budapesti indulásának megakadályozására.
Vágólapra másolva!

Az MDF őszintén úgy gondolja, Orbán Viktort, a Fidesz elnökét meg kell állítani - jelentette ki Dávid Ibolya MDF-elnök szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Dávid azt mondta: az MDF a saját bőrén megtapasztalhatta, hogy milyen a fideszes demokráciafelfogás.

Dávid szerint ha az MSZP őszintén úgy gondolja, hogy nagy a tét és az országot meg kell menteni a Fidesz túlhatalmától, akkor válaszoljon arra a kérdésre: miért fogtak össze a Fővárosi Választási Bizottságban a Fidesszel és a Jobbikkal, hogy törvénytelen módon megakadályozzák az MDF budapesti indulását.

Az MDF budapesti listáját a területi választási bizottság elutasította, de az Országos Választási Bizottság elfogadta. (Erről bővebben itt olvashat). A listát ezután magánszemélyek megtámadták a Legfelsőbb Bíróságnál, amely március 30-án jogerős ítéletben végül helybenhagyta az Országos Választási Bizottság (OVB) határozatát az MDF fővárosi listájának nyilvántartásba vételéről.