Idősotthonokat kifosztó szlovák bandát fogtak Hajdú-Biharban

Vágólapra másolva!
Idősotthonok alaprajzait találták meg a rendőrök egy szlovák furgonban, ezzel bukott le egy szlovák rablóbanda. Utoljára egy nyírábrányi otthon irodájából sikerült 450 ezer forintot elvinniük.
Vágólapra másolva!

Idősek otthonainak kirablására specializálódott betörőbandát fogtak el a rendőrök Hajdú-Biharban - közölte Kelemen Éva rendőr hadnagy szerdán. A megyei rendőr-főkapitányság sajtómunkatársa elmondta: kedd hajnalban bejelentés érkezett a nyírábrányi határrendészeti kirendeltség ügyeletére, hogy ismeretlen tettes behatolt a nyírábrányi idősek otthonába, és onnan nagy összegű készpénzt vitt el.

A helyszínre érkező rendőrök egy csoportja a közelben ellenőrzött egy várakozó, szlovák rendszámú személygépkocsit. Az igazoltatás során az autóban ülő férfi sem magyarországi tartózkodására, sem úti céljára nem tudott egyértelmű választ adni, feleletei nem voltak életszerűek - közölte a sajtóügyeletes. A szlovák kocsi alapos átvizsgálása során előkerültek olyan papírok, amelyeken szerepelt Magyarország összes idősotthonának címe és telefonszáma. Azok között volt a nyírábrányi idősek otthona is, annak az irodának a pontos rajzával, ahol a készpénzt tartották.

A helyszíni szemlével egy időben a közeli Vámospércsen is igazoltattak a rendőrök két gyanús szlovák állampolgárt, akiknek a ruhájából több mint 435 ezer forint került elő. A vizsgálat során kiderült, hogy az otthonba a kerítésen átmászva jutottak be a rablók, az intézmény külső falára szerelt riasztót purhabbal lefújták, majd kifeszítették annak az irodának az ablakát, amelyben a készpénzt tárolták. Az elkövetők magukkal vitték a lemezkazettát, amelyben körülbelül 450 ezer forint volt. Az előállítottak elismerték, hogy ők hárman követték el a bűncselekményt. A három embert a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.