Szonda: Gyengült a Jobbik, erősödött a Fidesz

Vágólapra másolva!
Megerősödött a Fidesz a Jobbikkal szemben, a biztos pártválasztók körében a Fidesz 5 százalékkal növelte támogatottságát - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből, melyet a Népszabadság ismertet. Az adatok szerint a Jobbik 4 százalékpontot veszített a biztos szavazók körében.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi hetekben a Fidesz sikerét hozta a Jobbikkal vívott csata, a Szonda Ipsos közvélemény-kutatása szerint a népesség egészsén belül 3, a biztos pártválasztók körében 5 százalékponttal emelkedett a legnagyobb ellenzéki párt támogatottsága - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos felmérésére hivatkozva.

A Szonda adatai szerint a Jobbik táborának növekedése, és hónapok óta felfelé tartó népszerűségi mutatói megálltak, sőt, csökkenni kezdtek: a mérések szerint a párt a teljes lakosság körében 2, a biztos szavazók körében 4 százalékot veszített. A biztos pártválasztók körében jelenleg a Fidesz 62, az MSZP 20, a Jobbik 13 százalékon áll - olvasható a Népszabadságban.

A Szonda adatai szerint az MSZP támogatottsága március eleje óta nem változott. Az LMP-nek jelenleg ugyan csak 3 százaléka van, de a tendenciák alapján nem lehetetlen, hogy bejut a parlamentbe. Az MDF-nek nehezebb dolga van az adatok alapján, ugyanis a közvélemény-kutató szerint 1 százalékon áll a párt.

A kampány az utóbbi hetekben nem hozott áttörést a választói aktivitásban, a szavazók 53 százaléka állítja, hogy biztosan elmegy voksolni. Ez az arány elmarad a négy évvel korábbi 61 százalékos aktivitástól.