Csütörtökön egyedül is vitatkozik Bokros Lajos

Vágólapra másolva!
Gyávának nevezte az MDF pártigazgatója, Pusztai Erzsébet azokat a miniszterelnök-jelölteket, akik nem akarnak vitába szállni Bokros Lajossal, a párt kormányfőjelöltjével. Az MDF kampányzáró helyett akkor is vitára készül, ha eddig mindenki visszautasította a felkérését. A párt szerint egyik jelölt sem elég felkészült.
Vágólapra másolva!

Az országos listát állító pártok miniszterelnök-jelöltjei azért nem vállalják a vitát Bokros Lajossal, mert tudják, hogy az MDF kormányfőjelöltje a legfelkészültebb - jelentette ki Pusztai Erzsébet, az MDF pártigazgatója. Pusztai gyávának nevezte azokat a jelölteket, akik nem akarnak kiállni Bokrossal szemben.

Pusztai szerint "Bokros Lajos az, aki már több országot megmentett az államcsődtől, aki már nemzetközi porondon is bizonyította szakmai és politikai rátermettségét, és aki több nyelven is beszél". Erről a politikus sajtótájékoztatón beszélt.

Kerék-Bárczy Szabolcs, a párt szóvivője szerint Bokros Orbán Viktor Fidesz-elnök egyetlen hiteles kritikusa. "Orbán Viktornak nincs szakmai tapasztalata a reálszférában, a való életben, ugyanis az egyetem után külföldi ösztöndíját megszakítva jött haza, és azonnal parlamenti képviselő lett" - mondta a szóvivő.

Mesterházy Attilát, az MSZP kormányfőjelöltjét úgy minősítette, hogy csak kommunikációs szakmai tapasztalata van, Vona Gábor Jobbik-elnök pedig szerinte szintén nem elég tapasztalt, mert "szinte azonnal a politikába került az egyetemről". Kerék-Bárczy szerint a miniszterelnök-jelöltek élettapasztalata "elenyésző" Bokroséhoz képest.

Pusztai azt mondta, Bokros továbbra is várja április 8-án, délelőtt 11 órára az országos listát állító pártok miniszterelnök-jelöltjeit a nyílt vitára. "Ha a vitára való meghívást nem fogadja el egyik jelölt sem, az MDF akkor is vitatkozni fog" - tette hozzá. Szerinte csütörtök délutáni kampányzárója helyett a vitára készül az MDF.

Az MDF korábban többször hívta vitára a többi párt miniszterelnök-jelöltjeit, a felkérést azonban eddig mindig visszautasították - Bokros emiatt egyszer "gyávának és felkészületlennek" nevezte Orbánt. Nem akar vitázni Orbánon kívül Mesterházy és Vona sem, de eddig az LMP is elhárította a megkeresést. Az utóbbi hetekben a közvélemény-kutatások többsége azt mutatta ki, hogy a kispártok közül jelenleg az LMP-nek van a legnagyobb esélye arra, hogy átugorja az ötszázalékos parlamenti küszöböt.