Nyugalmazott rendőrtiszt rabolt Jakabszálláson

Vágólapra másolva!
Egykori rendőrtiszt követte el a délelőtti jakabszállási takarékszövetkezet-rablást - közölte a bács-kiskuni rendőrség. A nyugalmazott rendőr alezredes kilátástalan anyagi helyzetével indokolta tettét.
Vágólapra másolva!

Egy nyugalmazott rendőr alezredes fosztott ki egy jakabszállási takarékszövetkezetet kedd délelőtt. A rablónak nem volt szerencséje, egykori kollégái rövid idő alatt elfogták. A 43 éves férfi kedden délelőtt lépett be a jakabszállási takarékszövetkezetbe, ahol pénzt követelt az alkalmazottól. A rabló, miután megszerezte többmilliós zsákmányát, elmenekült a helyszínről. Az ott dolgozó nő azonban utána ment, és látta, hogy a támadó beszáll egy kocsiba, így felírta annak rendszámát. Végül ez vezetett a nyomára.

A rendőrök a kecskeméti férfit délután fogták el lakásán. Megtalálták nála a rablásnál használt játékpisztolyt, a ruhát amit viselt, és a pénzt is. A támadóról kiderült, hogy nyugalmazott rendőr alezredes - mondta Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A férfi beismerte tettét, amelyet kilátástalan anyagi helyzetével indokolt. A korábbi főrendőrt őrizetbe vették, és rablás miatt eljárást indítottak ellene.