Az adócsalási ügyben is felfüggesztették Földesi-Szabó László mentelmi jogát

Vágólapra másolva!
Miután a csempészés és sikkasztás miatt indult büntetőeljárásban már felfüggesztették a választásokon induló Földesi-Szabó László mentelmi jogát, az Országos Választási Bizottság egy adócsalási ügyben is megtette ezt kedden. Földesi-Szabó pártjának egy szabolcsi jelöltje is elvesztette mentelmi jogát kedden.
Vágólapra másolva!

Az adócsalási ügyben is felfüggesztette Földesi-Szabó László mentelmi jogát az Országos Választási Bizottság (OVB) kedd esti ülésén. Földesi-Szabó Tolna megye 2. számú egyéni választókerületében indul a Magyarok Egymásért Szövetsége (MESZ) jelöltjeként, miután a helyi választási bizottság március 2-án nyilvántartásba vette.

Földesi-Szabó mentelmi jogát március 29-én függesztette fel az OVB a több mint kétmilliárdos csempészés és sikkasztás miatt indult büntetőeljárásban. Most a vám- és pénzügyőrség előtt indult adócsalási ügyben is felfüggesztették mentelmi jogát.

Az OVB kedd esti, zárt ülésén úgy döntött, hogy Földesi-Szabó László mentelmi jogát felfüggeszti, mivel a büntetőeljárás tárgyát képező cselekményre az országgyűlési képviselők 2010. évi választását megelőzően került sor és a büntetőeljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással.

A MESZ egy másik jelöltjének, Tőzsér Józsefnek is felfüggesztette a mentelmi jogát az OVB kedd este. Tőzsér Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 9. számú egyéni választókerületében indul jelöltként, mentelmi jogának felfüggesztését a Budaörsi Városi Bíróság kérte az OVB-től, mert ellene jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt büntetőeljárás folyik. Az OVB határozatai ellen jogorvoslatnak nincs helye.