Daróczi szerettei sem tudják az okokat

Vágólapra másolva!
Közös közleményt adtak ki szombat délután a szombatra virradóra elhunyt Daróczi Dávid barátai, ismerősei és szerelme. Az egykori kormányszóvivő önkezével vetett véget életének. Szerettei azt írják, ők sem tudják a választ, miért lett öngyilkos Daróczi, de mindenkit arra kérnek, teóriák gyártása helyett emlékezzenek rá.
Vágólapra másolva!

"Hiába is próbálnánk, nem tudjuk szavakba önteni azt, amit érzünk. A fájdalmat, amit Daróczi Dávid hiánya már most jelent nekünk: rokonainak, szerelmének, barátainak, szeretteinek, kollegáinak, ismerőseinek" - olvasható abban a közleményben, amelyet az aláírás szerint "Daróczi Dávid szerelme, családja, barátai" adtak ki szombaton. Az egykori kormányszóvivő péntekről szombatra virradó éjjel öngyilkos lett.

"Emlékezünk, érzéseinkkel küzdünk és hallgatunk, mert a szavakat most nem találjuk. Gyászunk megoszthatatlanul a sajátunk" - írták a Daróczihoz közel álló barátok, ismerősök a közleményükben. Hozzáteszik: megértik, hogy mindenki azt kérdezi, miért dobta el magától az életét "egy sikeres, tehetséges, ereje teljében lévő fiatalember". "Nincsenek válaszaink, mert nincsenek válaszok" - írják. A közleményben ismerősöket és ismeretleneket egyaránt arra kérnek, hogy "az életére emlékezzenek", a sajtó "ne gyártson teóriákat".

A közlemény szerint szombat este nyolc órakor a Parlament előtt, a rakparton "egy szál gyertyával" várják azokat, akik szeretnének megemlékezni Daróczi Dávidról. Temetéséről családja később intézkedik.

A közleményt az aláírás szerint "Daróczi Dávid szerelme, családja, barátai" adták ki, ennél részletesebb nem jelölve meg magukat, de az [origo] információi szerint többek között Liptai Claudia és Batiz András korábbi kormányszóvivő emlékezett a közleményben.

Daróczi az utóbbi hónapokban a TV2 műsorvezetőjéhez, Liptai Claudiához fűződő kapcsolata miatt szerepelt a médiában. Koltay Tamás, a TV2 sajtófőnöke az [origo]-nak azt mondta, nem tudnak arról, hogy a kapcsolatukban bármi változás történt volna az öngyilkosság előtt. Daróczi minden ismerősét meghökkentette a korábbi kormányszóvivő péntek esti öngyilkossága (erről szóló cikkünket itt megtalálja).